«Данон» в Україні підтримує ініціативу Групи «Данон» щодо відмови від використання яєць курей, які утримуються у клітках

17 July

Компанія «Данон» в Україні заявила про те, що підтримує глобальну ініціативу Групи «Данон» щодо зобов’язання перейти на 100% використання яєць від курей, які не утримуються в клітках, до кінця 2019 року.

«В усіх країнах світу «Данон» працює згідно з єдиним для Групи переконанням – добробут нації починається зі здорової планети. Саме тому для нас важливо захищати та зберігати різноманіття природи в усіх її проявах та екосистемах. Відмова від використання яєць курей, які утримуються у клітках, – це крок до спів-побудови сільськогосподарської моделі, в основі якої – повага до природних ресурсів та добробуту тварин», – коментує Ліра Жоламанова, директор департаменту закупівель «Данон» в Україні.

Підхід Групи «Данон» до добробуту тварин розроблений у співпраці з організацією Compassion in World Farming (пер. Співчутливе ставлення до сільськогосподарських тварин) та базується на «П’яти Свободах» (англ. Five Freedoms), розроблених Farm  Animal Welfare  Council (пер. Радою з питань добробуту сільськогосподарських тварин).

Серед «П’яти Свобод» сільськогосподарських тварин:

•        Свобода від голоду та спраги завдяки доступу до свіжої води та дієти, що зберігає здоров’я та сили тварин.

•        Свобода від дискомфорту завдяки доступу до комфортного відпочинку в укритті.

•        Свобода від болю, травм та хвороб завдяки своєчасній діагностиці та якісному лікуванню.

•        Свобода природного існування завдяки доступу до необхідної тварині кількості простору та компанії інших тварин її роду.

Довідкова інформація:

Група компаній «Данон» в Україні є виробником і дистриб'ютором широкого асортименту продуктів харчування. Діяльність компанії в Україні зосереджена на виробництві молочних продуктів та дистрибуції дитячого харчування. У «Данон» в Україні працює понад 1100 співробітників.